Anubias nana

Anubias nana

4.8/5 Waardering (4 beoordelingen)

Omschrijving

De Anubias is een zeer sterke en flexibele plant, die weinig verzorging vraagt. Hij past zich makkelijk aan zijn omgeving aan. Zijn donkergroene bladeren zijn dik en sterk en zijn mooi glanzend. Planteneters zullen hem meestal met rust laten, wat hem als een van de weinige planten erg geschikt maakt voor een cichlidenaquarium.

Van oorsprong groeit hij aan de oevers van waterlopen en in moerasgebieden in West-Afrika. Hij doet het zowel onder als boven water goed, zolang zijn wortelstok maar goed nat blijft. Dit maakt hem ook een ideale plant voor in een paludarium.

De Nana is de kleinste van de Anubias-soorten. Hij wordt maximaal 12 cm hoog en zijn bladeren worden tot 8 cm lang. Hij zal een aanwinst zijn op de voorgrond van ieder aquarium.

Verzorging

Hij groeit het beste op donkere plaatsen, zoals in de schaduw van grotere planten. Wanneer hij te veel licht krijgt wordt hij geremd in zijn groei en is hij erg gevoelig voor alg.

De wortelstok mag absoluut niet onder het zand staan, dan is de plant binnen enkele weken dood. Zijn wortels hechten goed op solide ondergronden als hout en steen. Wanneer hij daar met een visdraadje aan vast wordt gebonden, groeit hij er vrij snel aan vast.

Vermeerderen

De plant is makkelijk te vermeerderen door zijn wortelstok door te knippen. Zorg wel dat er ten minste 3 gezonde bladeren aan elk stuk wortelstok blijven zitten.

Afbeelding/Gallerij

Copyright Foto's

Auteur

karinD

Specificaties

 • Familie: Anubias
 • Herkomst: Afrika
 • Zone: Midden/Voor 10-24cm
 • Lichtbehoefte: Weinig
 • Verzorging: Makkelijk
 • Hoogte Min.: 10 cm
 • Hoogte Max.: 12 cm
 • Temp. Min.: 22
 • Temp. max.: 30
 • pH Min.: 5
 • pH Max.: 9

Zoeken

Recent Gewijzigd

Anubias heterophylla

Anubias heterophylla

Anubias heterophylla is een langzame groeier die erg weinig eisen stelt aan zijn omgeving.

Lees meer

Anubias lanceolata

Anubias lanceolata

De Anubias lanceolata is een mooie, makkelijke plant voor op de midden- of achtergrond.

Lees meer

Anubias nana

Anubias nana

Anubias nana is een mooie, sterke plant voor op de voorgrond, die weinig verzorging vraagt.

Lees meer

Anubias barteri

Anubias barteri

De Anubias barteri is een aquarium plant die zich makkelijk op hout en stenen laat bevestigen. 

Lees meer

Wij gebruiken cookies om de website te analyseren, sociale media te kunnen gebruiken, advertenties aan te bieden en om het verkeer te analyseren. Deze informatie delen we ook met onze sociale media, adverteerders en analyse partners die het kunnen combineren met andere informatie de je hen hebt gegeven of die ze hebben verzameld doordat je hun diensten hebt gebruikt. Meer informatie over ons cookie gebruik