Anubias barteri

Anubias barteri

4.0/5 Waardering (2 beoordelingen)

Omschrijving

De Anubias Barteli komt uit West-Afrika, uit de omgeving van Kameroen. Het is een moerasplant die zowel boven als onder water goed groeit. Het duurt even voor hij zijn maximum hoogte van 45 cm bereikt heeft, want het is een trage groeier. Hij maakt ongeveer eens in de drie weken een nieuw blad aan, soms zelfs nog trager.

Zijn glanzend donkergroene, speervormige bladeren zijn dik en taai. Daardoor laten de meeste plantenetende vissen deze plant met rust. Dat maakt de Anubias ook geschikt voor cichliden aquaria. Ook komt hij goed tot zijn recht in een terrarium of paludarium.

Verzorging

Hij stelt weinig eisen aan zijn omgeving. De waterwaarden maken niet heel veel uit en er hoeft ook geen Co2 toegevoegd te worden. Het liefst staat hij op een plek in de schaduw. Zijn voorliefde voor donkere plekjes heeft hem aan zijn naam geholpen. Hij is vernoemd naar Anubis, de Egyptische god van de onderwereld.

Haal lelijke bladeren ruit om te zorgen dat de plant er mooi fris uit blijft zien. Alg laat zich meestal makkelijk van de bladeren verwijderen door er met duim en wijsvinger voorzichtig over te wrijven. Doordat hij langzaam groeit, is hij erg gevoelig voor alg. Ook daarom kan hij beter niet op een lichte plek staan.

De Anubias heeft een wortelstok en deze mag niet in de grond te diep in de grond geplaatst worden. Het beste is het om hem op steen of hout te binden.

Vermeerderen

De plant kan vermeerdert worden door stukken van de wortelstok te knippen of te snijden. Het is wel belangrijk dat er minstens 3 scheuten aan een stuk wortelstok zitten.

Afbeelding/Gallerij

Copyright Foto's

Auteur

karinD

Specificaties

 • Familie: Anubias
 • Herkomst: Afrika
 • Zone: Midden/Achter 25-40cm
 • Lichtbehoefte: Weinig
 • Verzorging: Makkelijk
 • Hoogte Min.: 25
 • Hoogte Max.: 45
 • Temp. Min.: 20
 • Temp. max.: 30
 • pH Min.: 5
 • pH Max.: 9

Zoeken

Recent Gewijzigd

Anubias heterophylla

Anubias heterophylla

Anubias heterophylla is een langzame groeier die erg weinig eisen stelt aan zijn omgeving.

Lees meer

Anubias lanceolata

Anubias lanceolata

De Anubias lanceolata is een mooie, makkelijke plant voor op de midden- of achtergrond.

Lees meer

Anubias nana

Anubias nana

Anubias nana is een mooie, sterke plant voor op de voorgrond, die weinig verzorging vraagt.

Lees meer

Anubias barteri

Anubias barteri

De Anubias barteri is een aquarium plant die zich makkelijk op hout en stenen laat bevestigen. 

Lees meer

Wij gebruiken cookies om de website te analyseren, sociale media te kunnen gebruiken, advertenties aan te bieden en om het verkeer te analyseren. Deze informatie delen we ook met onze sociale media, adverteerders en analyse partners die het kunnen combineren met andere informatie de je hen hebt gegeven of die ze hebben verzameld doordat je hun diensten hebt gebruikt. Meer informatie over ons cookie gebruik