a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z #

Aquarium Planten Database

Aquarium Planten Database

Naast hun nuttige functie zijn aquariumplanten, mits goed verzorgd, ook een mooi onderdeel van het aquarium. Het geeft het aquarium een uitstraling van een stukje natuur in huis. Ze bieden beschutting voor vele vissen en voor een deel daarvan is het zelfs een plek om de eieren in- of op te leggen.

Planten in het aquarium zorgen daarnaast voor het in balans houden van de waterkwaliteit. Door het omzetten van afvalstoffen in groei van planten houden ze het water leefbaar voor de vissen. De afvalstoffen worden omgezet in vast materiaal wat door het snoeien van de planten weer uit het aquarium wordt verwijderd. Het is dus belangrijk om regelmatig het aquarium te onderhouden om te voorkomen dat afstervend plantaardig materiaal weer afvalstoffen in het aquarium terug brengt.

Door het gebruik van planten is ook te voorkomen dat het aquarium wordt overwoekerd door algen. Planten en algen leven op dezelde voedingsstoffen. In een goed beplant en gebalanceerd aquarium nemen de planten zoveel voedingstoffen op dat er voor de algen bijna geen ruimte is.

In deze aquarium planten database kun je de planten terugvinden naar de plek in het aquarium waar de aquariumplant het best tot zijn recht komt. Voorbeeld inrichtingen kun je terug vinden in de afdeling Showcase, daar kun je goed zien waar bepaalde planten het best tot hun recht komen. 

Zoeken

Wij gebruiken cookies om de website te analyseren, sociale media te kunnen gebruiken, advertenties aan te bieden en om het verkeer te analyseren. Deze informatie delen we ook met onze sociale media, adverteerders en analyse partners die het kunnen combineren met andere informatie de je hen hebt gegeven of die ze hebben verzameld doordat je hun diensten hebt gebruikt. Meer informatie over ons cookie gebruik