a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z #

Categorieën beginnend met V

Items beginnend met V

Van Ammoniak naar Nitriet

In het aquarium worden afvalstoffen omgezet in onschuldig nitraat. Dit noemen we nitrificatie. Ammoniak/Ammonium wordt Nitriet; nitriet wordt nitraat.

Van Nitriet naar Nitraat

Bij het omzetten van nitriet in nitraat speelt de pH een rol. Bij een hogere pH gaat de omzetting makkelijker.

Verbeteren van het Immuunsysteem bij vissen

Naast deze goede verzorging kan er nog meer worden gedaan om ziekten te helpen voorkomen. Zo zijn maken sommige hobbyisten gebruik van catappa bladeren. Deze bladeren moeten ervoor zorgen dat het immuunsysteem verbeterd. Maar helpt dit wel daadwerkelijk? En als het werkt welke planten kunnen nog meer helpen om ziekten te voorkomen?

Verzamelen van Panda Red Asian Arowana

Het kweken en vangen van Arowana's is nog een hele klus op zich. Het vraagt een goede samenwerking om de broedende mannen te vangen en de jongen veilig te stellen.

Verzamelen/Bewaren van Nothobranchius Eieren

Hoe moeten Nothobranchius eieren worden bewaard? Bekijk het hier in een fotoverslag.

Vijf keer is scheepsrecht: Het kweken van Scleromystax barbatus

De Scleromystax barbatus is een lastige soort om te houden en te kweken. Gelukkig wint de aanhouder. Na de 5e poging is het gelukt om goede kweekresultaten te krijgen.

Vissen vangen op de makkelijke manier

Vissen vangen op de makkelijke manier, een simpele methode om een val te bouwen waarmee je vissen kunt vangen.

Vissenbiologie

Met een beetje basiskennis van de anatomie en fysiologie van vissen kan men de oorzaken van hun uiterlijk en gedrag beter begrijpen. Begrip voor het functioneren van vissen in hun natuurlijke leefomgeving is dan ook onmisbaar als je ze met succes in het aquarium wilt houden.

Vistuberculose

Vissen die aan vistuberculose lijden vermageren vaak sterk. Hun buik ziet er ingevallen uit en tegelijk is de eetlust verloren gegaan en ook vaak de kleur.

Voedingsbodem - Kleibolletjes

Zelf klei- of leembolletjes maken is zeer makkelijk en kost vrijwel niets in vergelijking met commerciele producten. 

[12  >>  

Zoeken

Wij gebruiken cookies om de website te analyseren, sociale media te kunnen gebruiken, advertenties aan te bieden en om het verkeer te analyseren. Deze informatie delen we ook met onze sociale media, adverteerders en analyse partners die het kunnen combineren met andere informatie de je hen hebt gegeven of die ze hebben verzameld doordat je hun diensten hebt gebruikt. Meer informatie over ons cookie gebruik