a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z #

Items beginnend met M

Maanvissen kweken

Wat tips bij het kweken van maanvissen, door professioneel kweker Jason Shaw.

Meelwormen kweken

Als je veel meelwormen voert, kan het al snel uit om ze zelf te gaan kweken. Met deze handleiding gaat dat zeker lukken.

Meervallen: Het Begrijpen van deze Dieren

Met meer dan 2200 soorten is de groep meervallen een erg grote groep vissen. In deze groep zitten soorten met de meest bijzondere aanpassingen om te kunnen overleven. Dit gaat van gifstekels tot zwemblazen die functioneren als longen. Dit artikel zal kijken naar deze bijzondere groep vissen en hun bijzondere manieren om te overleven.

Micro aaltjes kweken

Sommige jonge vissen kunnen niet met stofvoer of artemia worden opgekweekt omdat dit te groot is. Deze soorten kun je voeren met micro of azijn aaltjes. 

Microctenopoma ansorgii houden en kweken

De Microctenopoma ansorgii is een prachtig, makkelijk visje die, helaas, lastig te vinden is in de handel.

Mijn ervaringen en het nut van Appelslakken

De appelslak is een wereldwijde tropische zoetwaterslak. Hun wetenschappelijke naam is Ampullaridae. Deze slak bestaat in vele verschillende vormen en maten die best wel te verkrijgen zijn in Nederland.

Mijn ervaringen met Discus - Deel 1

Mijn ervaringen met Discusvissen. Het uitzoeken en houden van discusvissen wordt door sommigen als moeilijk ervaren. Toch is een aquarium met discussen voor iedereen mogelijk, mits je maar een aantal regels in acht neemt. Een Discus vraagt nu eenmaal wat meer aandacht als andere vissoorten. 

Mikrogeophagus ramirezi - De Kweek

Mikrogeophagus ramirezi, een vis zonder broedzorg? Fabel of niet? 

Mineralisatie

In het aquarium produceren de vissen afvalstoffen, dit wordt door bacterien omgezet in ammoniak en ammonium, dit noemen we mineralisatie

Zoeken