a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z #

Categorieën beginnend met D

Diverse Onderwerpen (23)

Onderwerpen die niet binnen een andere categorie passen worden hier geplaatst.

Doe Het Zelf Aquarium Projecten (15)

Doe het zelf aquarium projecten zijn altijd leuk om te zien maar zeker zo leuk om het zelf uit te voeren.

Items beginnend met D

De CO2 formule

Op deze pagina gaan we eens kijken hoe de Co2 formule in elkaar steekt. Gemakkelijk wordt het niet. Het is dus een pagina voor de echte speurneuzen.

De CO2 diffusor

Het oplossen van CO2 in het aquarium vindt plaats in een diffusor, vaak verkeerd aangeduid als reactor.

De opzet van een Bio CO2 systeem

Bio CO2 voor in het aquarium kun je op verschillende manieren aanleggen. Hier staan met duidelijke schema's de mogelijkheden uitgewerkt.

Daphnia / Watervlooien kweken

Dapnia of Watervlooien kweken is niet moeilijk en je hebt zeker in de zomermaanden altijd een leuke levende afwisseling op het menu voor je vissen. 

De bioloog, Over overlopen

De overloop naar het bioloog van het aquarium kan op verschillende manieren worden uitgevoerd. Lees hier hoe je dat kunt doen.

De bodem in het aquarium

De bodem in het aquarium kan grote invloed hebben op de waterwaarden. De verschillende substraten hebben een verschillend effect op pH, KH en GH!

De bodem in het aquarium deel 2

Een aquariumbodem is niet zomaar een verzameling zand of grindkorrels en dat is het dan. Nee, integendeel. Elke bodem, of ie nou grof, fijn, scherp of rond is... het is een broedplaats voor bacteriën. Direct na het inrichten van je aquarium zal het kolonisatieproces van de bodem door de bacteriën al beginnen

De eiwitafschuimer

Een eiwitafschuimer haalt afvalstoffen uit het water met behulp van luchtbellen. Hoe dat precies werkt lees je hier!

De eiwitafschuimer deel 2

De werking en mogelijkheden van de eiwitafschuimer verder uitgewerkt. 

De jacht op de Channa

Op een van onze reizen gingen we op zoek naar Channa's of slangenkoppen. We hebben uiteindelijk de Channa punctata weten te vangen. 

[12 3 4  >>  

Zoeken

Wij gebruiken cookies om de website te analyseren, sociale media te kunnen gebruiken, advertenties aan te bieden en om het verkeer te analyseren. Deze informatie delen we ook met onze sociale media, adverteerders en analyse partners die het kunnen combineren met andere informatie de je hen hebt gegeven of die ze hebben verzameld doordat je hun diensten hebt gebruikt. Meer informatie over ons cookie gebruik